Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dingle AIK A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dingle AIK
Innebandy
A-lag Damer
Tabell
Lag M V O F P
1 IBK Älvstranden 12 11 0 1 33
2 Dingle AIK 12 10 0 2 30
3 FBC Vinga 12 7 0 5 21
4 Hindås IBK 12 5 1 6 16
5 Myggenäs IBK 12 3 0 9 9
6 Partille IBS 12 3 0 9 9
7 Öckerö IBK 12 2 1 9 7

Match

Dingle AIK

11 - 0
Munkedals idrottshall
16 december 2018
14:00

Partille IBS

Referat

Referat: Dingle AIK - Partille IBS

Sista matchen innan juluppehållet stog för dörren, och Partille IBS väntade på hemmaplan. Inför matchen så fanns det en viss spänning i luften, 3 poäng och vi var nya serieledare. Detta märktes av då det var taggat i omklädningsrummet och tror att alla kände av "pressen" lite granna.. Nyckeln till 3 poäng skulle bli försvarsspelet kändes det som och att fortsätta i samma stil som senaste matchen. Partille har haft en tung höst och inte lyckats ta ngn poäng ännu och vi visste att de skulle vara supertaggade att ta den mot oss som låg inför matchen 2a i tabellen.

Period 1
Matchen började lite trevande inledningsvis, inget av lagen ville, kunde eller vågade ta kommandot. Allt eftersom jobbade sej båda lagen in i matchen och spelet öppnade upp sej ganska snart där det var tydligt att Partille backade hem och lät oss föra matchen. Partille spelar ett tight försvar och vi hittar inte riktigt igenom med vårat spel, spelar lite försiktigt och vågar inte riktigt tro på det. Det ändras sej dock drygt halvägs in i perioden då Maria trycker in förlösande 1-0 på passning från "Tant" Styrmark. Ett viktigt mål för oss i hemmalaget då vi plötsligt slappnade av och kunde spela mer avslappnat. Detta medförde också att 2-0 genmom Malin - pass Mia, 3-0 Maria - pass Bergman och 4-0 Rebecca - pass El Capitana Malla, inom loppet av 51 sekunder. 4-0 målet är nog säsongens mål, då bollen gå på ett snöre på ett tillslag mellan backar upp till forwards och till slut till Rebecca. Ett riktigt fint Innebandymål. Man lider med partilletjejerna då man ser hur "luften" gick ur dom rejält där.
Nu spelar vi ut rejält och 5-0 kommer bara 2 och enhalv minut efter fyran Bergman gör sitt andra mål för säsongen på passning från Styrmark. 6-0 kommer bara ytterligare ngn minut efter då Marian trycker in bollen på passning från Issa.
Partille kontrar på oss men de få skott som går på mål tar Amanda hand om lugnt och säkert. Men efter vårat mål stimm stack de upp mer sällan..
Vi går till pausvila med en stabil 6-0 ledning.

Period 2
Denna period hoppades man att den skulle bli lika bra spelmässigt som första, men tyvärr så blev den inte det. .det var en period i "gåtempo" som att urladdningen i första perioden hade gjort oss energilösa. Partille sätter en högre press på oss inledningsvis i ett försök att få en tidig reducering och "väcka" liv i matchen, Vi håller ut de första minutrarna av Partille press och tar över bollinnehavet igen. Vi rullade mkt boll men hade inget bolltempo och inget tempo i löpningarna. Detta gör att Partille kan göra ett starkt försök att reducera men även om offensiven inte funkar för oss i denna period, även om vi kommer till avslut, så gör försvaret det och vi kan hålla rent i eget försvar. 17:32 väljer vi att ta timeout då vi inte är riktigt nöjda med hemjobb och tempo.

Period 3.
I Pausen pratade med att det är viktigt att få igång benen igen.. korta ner bytena och få igån bolltempot.
Detta ger tjejerna lite ny energi och vi kommer ut som ett "nytt lag" i tredje. Partille gör ett sista desperat försök att pressa högt och få till en reducering vilket gör att vi får jobba hårdare, som i sin tur får igång benen på oss och vi kan kontra in 7-0 där Felica skjuter in bollen i krysset efter drygt 4 minuter. 8-0 kommer bara 2 minuter senare - Rebecca Ass Bergman. Halvminuten senare är det dags igen, 9-0 Malin ass Mariana. Partille tar Time Out.
10-0 kommer bara minuten senare Jennifer, Ass Maria. 3 mål på dryga 90 sek. Vi är inte nöjda med detta utan fortsätter trumma på och jobbar stenhårt i både offensiven och defensiven, byten är kortare i denna period och vi kan hålla uppe tempot. 11.24 gör Bergman sitt andra mål 11-0 på passning från Rebecca.
17.16 får vi chans i PP. Ett PP där vi inte riktigt kommer i gång. Den farligaste chansen här får faktiskt Partille när de bryter och kommer 2 mot 0, men en hårt hemjobbande Mia gör att det inte resulterar i annat än inslag för partille.

Analys.
En rättvis seger, vi avgör teoretiskt matchen i första, MEN där vi lätt kunnat gå ner oss och bli "nonchalanta" och bara ställ ut skorna i andra perioden och då hade det blivit en annan match.
Kollektivet gör jobbet idag både i offensiven och defensiven. Känns som vi satt defensivet rejält de sista två matcherna vilket bådar gott inför framtiden då vi kommer vara ett "jagat" villebråd under våren.

Matchens Lirare blev Karina Bergman - Gör ett stort jobba offensivt och defensivt, 2 mål 1 ass

Idag lyfter jag även:
El Capitana Malla - Jobbar i det tysta och driver och pushar sina lagkamrater, en viktig spelare för oss med sin vinnarskalle och ödmjukhet. Håller i boll och skapar ytor för sina lagkamrater.
Försvaret med Issa, Julia, Bergman och Styrmark - Gör en "flefri" match defensivt, hårt hemjobb bra uppspel följer med upp i offensiven och fyller på, märks på protokollet då 2 mål och 4 ass kommer från backarna.
Malin J - Slitvarg i andrakedjan som tar kampen framför kassen och trycker in 2 mål på returer idag.
Emelie B - Gör sin första hela match. Spelar i den ovana positonen forward, brukar vanligtvis spela back i F02. Gör det med den äran och är nära flera gånger att få göra sitt första mål, (har en inne men avblåst för slag) "stor" och stark framför Partilles mål..

Nu går vi till julvila som Serieledare. Men Hårt jobb väntar oss till våren då ALLA lag kommer vilja slå oss. Detta innebär att vi måste ha hög närvaro och tempo på träningar.

Våra 02or drar till Göteborg över trettondehelgen för Gothia cup, vi önskar dom lycka till där, se till att ha roligt och ta med massor av lärdomar från cupen.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi Er Alla..

// Coach M

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Karina Bergman 1 2 2 0 4
Maria Andersson 1 2 1 0 3
Rebecca Billgren Eriksson 1 2 1 0 3
Malin Josefsson 1 2 0 0 2
Mariana Wikström 1 1 1 0 2
Carina Styrmark 1 0 2 0 2
Felicia Johansson 1 1 0 0 1
Jennifer Berntsson 1 1 0 0 1
Isabelle Potrus 1 0 1 0 1
Marlene Olofsson 1 0 1 0 1
Mia Simonsson 1 0 1 0 1
Cecilia Tellin 1 0 0 0 0
Emelie Borggren 1 0 0 0 0
Julia Olofsson 1 0 0 0 0
Moa Tellin 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Amanda Almén 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 23 mar 2019, 15:40 Partille IBS - Dingle AIK 4 - 7